Maak je kast alvast zomerproof!

Ook al zitten we nu nog midden in de winter, voordat je het weet staat de zomer alweer voor de deur. We gaan dan weer massaal naar buiten en kunnen dan hopelijk weer lekker gaan genieten van het zonnetje, grote kans dat we onze jas dan lekker thuis kunnen laten en we de meeste winterkleding kunnen gaan opbergen. Dit klinkt alsof het weer tijd is voor een grote schoonmaak in je kast!

Winterkleding naar zolder, zomerkleding in de kast! Bij zo een grote schoonmaak van je kast kom je waarschijnlijk ook kleding tegen die je eigenlijk heel de winter niet meer hebt gedragen of kleding waarvan je eigenlijk niet eens meer wist dat je ze in je kast had liggen. Haal deze kleding uit je kast en ga even voor jezelf na: verwacht ik dat ik deze kleding volgende winter nog ga dragen? Als het antwoord op deze vraag nee is, kun je het beste deze kleding op een aparte stapel leggen. Als je eenmaal door heel je kast bent gegaan, kun je gaan checken of de kleding op de stapel die je niet meer draagt nog in goede staat is. Als dit zo is, is het natuurlijk zonde om dit zomaar weg te gooien. Je kunt je kleding namelijk doneren op verschillende plekken; bijvoorbeeld een kringloopwinkel of een zogenaamde kledingbank. Zo kun je mensen die het iets minder breed hebben, blij maken met jouw kleding die je toch niet meer draagt. Op die manier heb jij een opgeruimde kast en is een ander blij met jouw kleding. Dat is een win-win situatie toch?

Terug naar de kledingkast! Want die willen we over een tijdje zomerproof gaan maken. Ga na welke kleding stukken voor jou essentieel zijn om in je kast te hebben hangen, bijvoorbeeld een goede polo (Hugo Boss polo) en een nette broek, maar ook een neutraal overhemd kan eigenlijk niet ontbreken in je kast. Zorg eigenlijk dat je voor elke gelegenheid een setje in je kast hebt, zodat je nooit misgrijpt. Voor belangrijke feesten zoals een trouwerij of Kerstmis draag je misschien wel graag een heren kostuum. Maar zorg ook dat je voldoende kleding hebt om te dragen in je vrije tijd, denk aan comfortabele spijkerbroeken of fijne dagelijkse shirtjes. Zorg ervoor dat je voor elke gelegenheid iets hebt maar natuurlijk heb je vaker een ‘normale’ dag dan een trouwerij. Dit moet natuurlijk wel een beetje in verhouding zijn.

En nog een laatste tip: liggen er in jouw kast eigenlijk ook vooral dezelfde kleuren? Probeer dan van de zomer daar eens wat variatie in aan te brengen, als je dat wat lijkt. Je kunt beginnen met kijken welke kleuren er vooral in je kast hangen en dan jezelf uitdagen om de komende tijd die kleur juist niet te kopen. Zo creëer je vanzelf een kleurrijkere invulling van je kast! Als je dit een te grote overgang vindt en dus liever niet zo snel uit je comfort zone gaat, kun je ervoor kiezen om te beginnen met wat kleurrijke accessoires: een das, pet, sokken of riem bijvoorbeeld.

Op naar een opgeruimde en kleurrijke kast, enjoy!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *